Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι εργασίες του ΚΓ΄ Πολιτιστικού Συμποσίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου στη Κάσο (28/6/24-30/6/24). Το Συμπόσιο ήταν ενταγμένο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Κάσου. Οι συνεδρίες πραγματοποιήθηκαν στο Αμφιθέατρο Γυμνασίου Λυκειακών Τάξεων στο Φρυ Κάσου όπου κατατέθηκαν 88 εισηγήσεις οι οποίες θα συμπεριληφθούν στον επόμενο τόμο των «Δωδεκανησιακών Χρονικών».
Παράλληλα με τις εργασίες του Συμποσίου, πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις: Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο, στο ναυτικό μουσείο, στην Παναγιά του Εμπορειού, στα μοναστήρια της Αγίας Κυριακής, του Άϊ Μάμμα, του Άϊ Γιώργη του Χαδιώτη, κ.α.
Το τηλεοπτικό κανάλι Τ.V. ΙΡΙΔΑ, κάλυψε μέρος των εργασιών του Συμποσίου και παράλληλα βιντεοσκόπησε διάφορες δράσεις και τοποθεσίες του νησιού με σκοπό να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ με την ιστορία του νησιού, τα αξιοθέατα, την κοινωνική, πολιτιστική, λαογραφική, γαστρονομική ζωή της Κάσου και τις συνήθειες των μόνιμων κατοίκων της.
Τους συνέδρους υποδέχθηκαν στο λιμάνι της Κάσου οργανοπαίκτες του νησιού με παραδοσιακούς σκοπούς και μαντινάδες. Την επόμενη μέρα το τηλεοπτικό συνεργείο επισκέφθηκε μητάτα του νησιού, το Αρχαιολογικό και το Ναυτικό Μουσείο, την ΚΑΣΙΟΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, ενώ το απόγευμα το Λύκειο Ελληνίδων Κάσου και παραδοσιακοί οργανοπαίκτες έδωσαν τη δική τους ξεχωριστή μουσικοχορευτική παράσταση στην πλατεία Ηρώων της Κάσου. Η θεματολογία πολλών πονημάτων των εισηγητών είχαν σχέση με την Κάσο και ο Δήμαρχος Μιχάλης Ερωτόκριτος ζήτησε από το Δ.Σ. της Σ.Γ.Τ.Δ. να συμπεριληφθούν σε ξεχωριστή έκδοση την οποία θα χρηματοδοτήσει ο Δήμος.
Υπογραμμίζεται το υψηλό επίπεδο των εισηγήσεων και το καλό κλίμα που επικράτησε κατά την διάρκεια του Συμποσίου και όλες της ημέρες παραμονής στο νησί, ενώ πολλές φορές δεν έλειψε η συναισθηματική φόρτιση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρωγή του Δήμου Η.Ν. Κάσου και των κατοίκων ήταν υποδειγματική. Όλοι οι σύνεδροι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον Δήμο της Κάσου και τους φιλόξενους κατοίκους του νησιού.