Οι περιπατητές της Κάσου

by shardok

Οι περιπατητές της Κάσου είναι προς το παρόν μία άτυπη ομάδα ντόπιων και όχι μόνο, οι οποίοι προσπαθούν να γνωρίσουν και να αναδείξουν τις ομορφιές του νησιού. Είναι αρωγοί και δρουν συμπληρωματικά στην προσπάθεια του Δήμου να υλοποιήσει επίσημα τις περιπατητικές διαδρομές σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. – “Paths of Greece”  .

“Κάσος, άγρια παρθένα ομορφιά”.

Δύσκολο να εκφράσει κανείς αυτό που νιώθει για τον γενέθλιο τόπο του.

Αλήθεια.. τι είναι η Κάσος;

Μην είναι η άγρια φύση της, η πλούσια ιστορία της, η μουσική της παράδοση, η γαστρονομία της, μην είναι η θάλασσά της;

Ως Περιπατητές της Κάσου επιλέξαμε να ψηλαφήσουμε την άγρια ομορφιά, το άγριο τοπίο της, γιατί πιστεύουμε ότι για να γνωρίσεις έναν τόπο πρέπει πρώτα να τον περπατήσεις. Θαυμάζουμε τον πολιτισμό της πέτρας, τα παλιά όμορφα μητάτα, τα ‘ξωκλήσια και τους βασταούς με τους ξεροτρόχαλους τοίχους που μοιάζουν σαν κερκίδες αρχαίου θεάτρου. Προσπαθούμε να βρούμε τα χνάρια, τις πατημασιές των παλιών Κασιωτών.

Θάλασσα-Βράχος-Άνεμος συνθέτουν την ιδέα που λέγεται Κάσος, γιατί το κασιώτικο τοπίο δεν σου εκπέμπει απλά το φυσικό του κάλλος, αλλά μέσα από αυτό προβάλει η ψυχή των Κασιωτών ανά τους αιώνες..και για πάντα.

Σκοπός της ομάδας μας είναι:

Να ανακαλύπτουμε τα μονοπάτια και τις δυσπρόσιτες παραλίες του νησιού μας, αναδεικνύοντας τις γνωστές και άγνωστες ομορφιές της Κάσου, ώστε να προσελκύσουμε τον περιπατητικό τουρισμό.

Ας γίνουμε όλοι μας κοινωνοί σε αυτό το υπέροχο ταξίδι..

Σας ευχαριστούμε

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Οι Περιπατητές της Κάσου

Τηλέφωνο επικοινωνίας

2245360214

2245360213

2245360200

2245041400/277

www.facebook.com/peripatitesKasou